برنامه درسی ملی

ساخت وبلاگ

برنامه درسی ملی

( گروه شیمی منطقه 12)

آموزش و پرورش به عنوان اساسی ترین ركن تربیت افراد یك جامعه و پرورش دهنده آینده سازان یك كشور است. از این رو برنامه ریزی ها و نقشه های فردی و اجتماعی یك كشور به رویكرد و برنامه های این نهاد وابسته است. آنچه كه آشكار است بدون دسترسی به یك اصول و چارچوب نمی توان به این مهم پرداخت . این امرتنها از طریق تدوین یك برنامه درسی امكان پذیر است. برنامه درسی ملی به عنوان یكی از نظام های اصلی سند تحول بنیادین و به منزله نقشه جامع یادگیری، زمینه ایجاد تحول همه جانبه گسترده و عمیق در مفاهیم و محتوای آموزشی را فراهم می آورد.

برنامه درسی ملی سندی است که نقشه کلان برنامه درسی و چهارچوب نظام برنامه ریزی درسی کشور را به منظور تحقق اهداف آموزش و پرورش نظام جمهوری اسلامی ایران تعیین و تبیین می نماید .

تدوین برنامه درسی ملی در نظام های آموزشی با هدفهای گوناگون انجام می شود. در بعضی نظامها با تنوع آموزشی قابل توجه و تفاوت سطح کیفی آموزش در مناطق شهری و روستایی واستانهای گوناگون، برنامه درسی ملی به معنای ایجاد یکنواختی استانداردها در سراسر کشور وایجاد حداقل معیارها برای اجرای آموزشها و برنامه های درسی است.

اغلب نظامهای آموزشی، برنامه های درسی در حال اجرایی در سطح ملی دارند که با کمی اغماض میتوان آن را برنامه درسی ملی محسوب کرد که معموالً نیز در قالب کتابهای درسی برای دانش آموزان ارائه می شود. در این گونه برداشت از برنامه درسی ملی، ایجاد هماهنگی و عدالت آموزشی در کشور مطرح می شود و برنامه درسی ملی به سمت یکنواختی و یکدستی استانداردها در سراسر کشور و نظام آموزشی می رود.

برنامه های درسی و تربیتی آموزش و پرورش جمهوری اسلامی ایران در راستای فرهنگ و تمدن اسلامی ــ ایرانی، با تکیه بر میراث گرانبها و ماندگار رسول الله (ص) ــ قرآن کریم و عترت (ع( ــ  با تحقق جامعه عدل مهدوی(عج) و چشم انداز نظام تعلیم و تربیت رسمی عمومی در افق 1404 موحد، مؤمن و معتقد به معاد و آشنا و متعهد بهره گیری از الگویی پیشرفته و بومی زمینه تربیت نسلی به مسئولیت ها و وظایف در برابر خدا، خود، دیگران و طبیعت، حقیقت جو و خردمند، دانش پژوه و علاقمند به علم و آگاهی، عدالتخواه و صلح جو، ظلم ستیز، جهادگر، شجاع و ایثارگر و وطن دوست، مهرورز، جمع گرا و جهانی اندیش، ولایت مدار و منتظر و تلاش گر در جهت تحقق حکومت عدل جهانی، با اراده و امیدوار، خود باور و دارای عزت نفس، امانتدار، دانا و توانا، پاکدامن و با حیا، انتخابگر و آزاد منش، متخلق به اخلاق اسلامی، خالق و کار آفرین، مقتصد و ماهر، سالم و با نشاط، ملی و انقلابی قانون مدار و نظم پذیر، وفاداربه ارزشهای اسلامی، و آماده ورود به زندگی شایسته فردی، خانوادگی و اجتماعی بر اساس نظام معیار اسلامی را فراهم می سازد.

در بخشی از این سند كه در ارتباط با حوزه تربیت و یادگیری علوم تجربی است . می خوانیم كه، علم تجربی حاصل تلاش انسان برای درك دنیای اطراف و دانشی آزمودنی  است، كه با آشكار شدن شواهد و دلایل تازه در معرض تغییر قرار گرفته و از گستره وسیعی از روش های پژوهش بهره می برد. علوم تجربی هم در مرحله تكوین و شكل گیری چارچوب های مفهومی و هم در عرصه چگونگی كاربرد و عمل و تصرف در طبیعت در بستر گسترده دیگر حوزه های معرفتی بشر شكل می گیرد. از این رو ، تعاملی انكار ناپذیر با فلسفه، باورها و ارزش های پذیرفته شده فرد و جامعه دارد. با توجه به جهت گیری های این برنامه، علم تجربی حاصل كوشش انسان برای درك واقعیت های هستی و كشف فعل خداوند است.

یکی ازعواملی که به طور مستقیم بر سطح سواد شیمی مردم یک جامعه اثر می گذارد، کیفیت آموزش شیمی در نظام آموزشی هر کشور است. در آموزش علم شیمی تنها آشنا شدن با موضوعات علمی و درک و فهم آنها مورد نظر نیست، بلکه علاوه بر کسب دانش ، باید روش علمی یعنی کاوشگری علمی، تفسیر علمی پدیده ها، استفاده از مهارت های علمی و نیز داشتن نگرش علمی که تداعی کننده شیوه فعالیت دانشمندان و شهروندان سطوح بالاتر جامعه هستند، را نیز در نظر گرفت.

+ نوشته شده در جمعه بیست و هشتم آذر ۱۳۹۹ ساعت 13:32 توسط سودابه ابراهیم پور  | 
گروه شیمی منطقه 12 تهران...
ما را در سایت گروه شیمی منطقه 12 تهران دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : 4tehran12chemgroupe بازدید : 112 تاريخ : سه شنبه 14 بهمن 1399 ساعت: 0:34